Ansiktslyftning på butiken

Nu är möjligtvis rubriken något avslöjande men som ni förstår har vår kära butik fått en rejäl ansiktslyftning. Vi har lagt många timmar på att lyckas lansera en sida som både ni som kunder skall vara nöjda med och ge ett intryck av en butik som utvecklas.

Detta är endast ett steg som är taget och vi ser fram emot 2016 något enormt. Att ge vår butik en ny layout var ett första steg. Vi har flera spännande saker som kommer ske under 2016. Vi skall inte berätta allt för mycket men 2016 kommer bli ett spännande år snart kommer det ännu mer nyheter. Så håll i er!

Mvh

Personalen på Beanit

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Black Friday REA!

Idag är det Black Fridag och sjävklart vill vi på Beanit erbjuda något riktigt bra. Därför erbjuder vi idag 20% rabatt på hela sortimentet!

Black Friday Beanit

Vi kan redan nu se att det är ett högt tryck  i butiken. Vilket vi tycker är fantastiskt roligt. Glöm inte att det endast gäller idag den 27/11 fram till klockan 23.59. Sen övergår det till ordinarie priser.

Mvh

Personalen på Beanit

Publicerat i Erbjudanden | Lämna en kommentar

Vilka Kaffebönor Är Bäst

En fråga som dyker upp relativt ofta är just denna fråga. Vilka hela kaffebönor är bäst? Detta är väldigt svårt att svara på då alla har olika smak och förväntningar på sina kaffebönor.  Så för att underlätta för er och även för oss så tänkte vi sammanställa några punkter som gör det enklare för oss och er.

Vilken bryggmetod använder du dig av?

Detta kanske varierar för din del men är viktigt för oss att veta. I framtiden kommer detta att listas på hemsidan. Så att det blir ännu smidigare för dig som kund att hitta rätt kaffebönor för din bryggmetod. Söker man tex efter ett kaffe som passar bra för espresso så blir svaret annorlunda än om man önskar att brygga i tex en Chemex.

Vilka kaffebönor skall jag välja?

hela kaffebönor

Detta hänger ihop till stor del med punkt 1. Dock så har man förmodligen tidigare smakat kaffebönor från ett specifikt land. Detta gör det enklare för oss att veta vilka sorts kaffebönor du uppskattar. Det blir även enklare att hitta hela kaffebönor som liknar något du gillar i syra,sötma, och kropp.

Välja ekologiska kaffebönor eller inte?

Detta är ett val som helt är upp till dig som kund. Självklart gillar vi på Beanit Ekologiska och Fairtrade certifierade bönor. Dock är det upp till dig som kund att göra detta val. Dock kan det bli enklare att göra valet om du tidigare funderat över de tidigare frågorna.

Sammanfattning av att välja kaffebönor

För att göra en kortare sammanfattning så är detta tre bra frågor som du kan ställa dig inför valet av kaffebönor. Vi hjälper mer än gärna till att vägleda dig som kund i dessa frågor. Vi önskar att bidra med kunskap och göra valet för dig som kund ännu lättare och att du skall bli nöjd med dina kaffebönor. Är det dags att välja kaffebönor nu? Kolla in vårt sortiment av hela kaffebönor här.

 

Publicerat i Kunskap | Lämna en kommentar

Chemex Bryggaren

Chemex Classic är utan att använda oss av för stora ord ett fantastiskt sätt att brygga riktigt gott kaffe med. När vi säger riktigt gott kaffe menar vi det. Så varför är denna Chemex bryggare så bra?

 

Första gången med Chemex Bryggare

När vi på Beanit för många år sedan fick testa på denna bryggmetod blev man något tagen. Vi hade aldrig testat pour over bryggning tidigare och detta var något helt nytt. Första klunken efter en del smuttande var något helt annat än vi tidigare druckit. Smakerna som framkallas i Chemex kannan var helt olikt något vi smakat tidigare. Det blev en betydligt ”lenare” smak än vi tidigare upplevt. Man kunde verkligen känna av riktigt smaker ur kaffet, även en chokladton avslöjade sig. Det är detta som visar styrkan med kaffe överlag.Genom olika bryggmetoder kan man framställa olika smakupplevelser med ett och samma kaffe. Vilket vi tycker är helt fantastiskt.

 

Bryggning i en Chemex 6 koppars

Bryggning i en Chemex 6-koppars

 

Chemex Kannan

Att brygga med en Chemex är riktigt rolig, dels för att den fungerar som ett första steg till pour over bryggning för många men även för att det allt som oftast blir något helt annorlunda mot vad man smakat tidigare. Denna munblåsta skapelse med ett vackert trähalsband(finns även i enbart glas) skapar så mycket mer än bara en enkel kaffe kopp. Att den finns på Museum of modern art i New York är inte överraskande. Ända sedan den börja tillverkades 1941 har den varit ett konststycke i sig själv. Det kan nog låta som att vi är lite små kära i vår Chemex kanna med det är ju precis det vi är. Chemex kannan eller bryggaren är en av våra populäraste produkter och det är vi väldigt glada för. Att fler och fler får uppleva(förhoppningsvis) samma förälskelse som vi gör till denna bryggare.

 

Chemex Filter Är Speciella

När det kommer till filtren så finns det 2 olika modeller att välja mellan. Vi är ibland något lata här på Beanit och föredrar allt som oftast de förvikta filtren. De finns även som cirkelformade. Dock blir det allt som oftast de förvikta när det är dags för bryggningen med vår Chemex. Vi är även uppdaterat vår guide för bryggningen med en Chemex. Den finner ni här. Något som är speciellt för Chemex filtren är att de är tjockare än tex Hario V60 filtren. Detta betyder att bryggtiden i en Chemex blir längre. Att man ger filtret en större dusch är också att rekommendera, då de det är tjockare filter så behövs det mer vatten än vanligt för att få bort papperssmaker. Filtret sitter även som klistrat mot Chemex kannan vilket gör det svårare för vattnet att ”smita” förbi via sidorna.

 

Bryggtekniker Med En Chemex Kanna

Här tvistar de lärda. Vi har lämnat våra tips i vår guide. Det betyder inte att det är rätt eller fel. När man brygger kaffe så handlar det i vår mening om att hitta det man gillar. Oavsett om det gäller kaffe eller bryggtekniker. Man skall uppskatta och gilla det man har i koppen. Det är det absolut viktigare. Vi kan diskutera malningsgrad och hur det påverkar flödet och tiden för bryggningen. Hur många gram kaffe per dl vatten osv. Vår teknik har vi själva trixat fram och gillar den bäst. Hitta din teknik och våga experimentera för att hitta din perfekta blandning.

 

Chemex Kaffe

Även detta är en intressant punkt. Vi på Beanit föredrar några mer fruktiga varianter när vi brygger i vår Chemex. Att välja Chemex kaffe är inte det lättaste men mörkrostat är inte att rekommendera. Man hamnar med samma resonemang som man gör med bryggtekniker. Hitta ett kaffe man gillar och kör på det. Dock måste man våga testa. Ett ljusrostat kan vara en idè, likaså ett mellanrostat Etiopiskt. Det beror på vad man söker och vilka smaker man framförallt finner tillfredställande. Colombia Medelin Supremo uppskattar vi som Chemex kaffe.

 

Slutord

En kortare sammanfattning blir att vi älskar Chemex produkterna. Såväl 3 koppars som 10 koppars modellerna. Alla har de sina tillfällen när de passar. Nylon borste för att rengöra och det snygga Chemex locket i glas för att hålla värmen. Vi hoppas fler börjar brygga med Chemex då det är ett fantastiskt rogivande och finurligt sätt att brygga gott kaffe. Samtidigt som det droppar från filtret och man fastnar med blicken.

Vad vi drick när detta inlägg skrevs? Colombia Medelin Supremo.

Mvh

Personalen på Beanit

 

 

 

 

Publicerat i Chemex | Lämna en kommentar

ESE pods Maskiner

Vi på Beanit har en stor kärlek för ESE pods. Ett smidigt och snabbt sätt att kunna få en riktigt bra espresso utan konstigheter. Enkelheten med ESE pods eller espresso pods är monumental. Därför är just dessa espresso pods något som ligger oss varmt om hjärtat här på Beanit. Vi har hittills inte sålt några ESE pods maskiner, detta kommer det dock bli förändring på framöver. Vi ligger i startblocken för att detta skall lanseras. Tidpunkt skall vi inte utlova någon men inom en snar framtid känns som de rätta orden i detta fall.

Pods Maskiner

När det gäller just dessa pods maskiner har vi genom våra kontakter i Italien gjort allt för att hitta de mest attraktiva och kvalitets starka maskiner som finns i detta fantastiska land.  Vi har nu hittat rätt och har ett par olika alternativ som kommer presenteras. Prisklassen kommer variera från maskin till maskin men de kommer starta på 2500:-.  Vi tror och hoppas att detta skall bli uppskattat bland alla er fantastiska kunder där ute. Nya som gamla.

Så håll ögonen öppna så kommer det komma en del nya spännande nyheter på denna front. Självklart fortsätter vi jakten på nya leverantörer som kan leverera ESE pods av bra kvalité. Är ni på jakt efter espresso pods så hittar ni det här.

 

Mvh

Personalen på Beanit

Publicerat i Kunskap | Lämna en kommentar

Kaffets Dag!

29 september 2015 är en stor dag i många avseenden. Idag är det nämligen kaffets dag!

Denna dag vill vi på Beanit självklart ta i akt att fira rejält. Detta innebär att vi idag kör 15% rabatt på allt kaffe. En sån här dag skall verkligen uppmärksammas. Vi på Beanit älskar denna dag då alla får en extra anledning att dricka en extra kopp kaffe.

Njut av kaffets dag allihop för det skall sannerligen vi göra.

Mvh

Personalen på Beanit

Publicerat i Erbjudanden | Lämna en kommentar

Spännande Nyheter

Det kommer lanseras en hel del nya produkter inom kort. Vi har nyligen hittat en ny partner som kommer leverera kaffebönor,ESE pods,tampers och mycket mer smått och gott. Butiken kommer få ett större djup och vi hoppas att ni alla skall uppskatta detta.

Att hitta nya leverantörer som man kan lita på och som kan hålla sina leveranstider korta och visa intresse för ett samarbete är inte alltid det lättaste. Vi har haft en hel del kaffeprover som vi fått skickat till oss. Allt detta har gett igenom vår focus grupp som består av 4 personer. Dessa testar först kaffet via ett par olika bryggningsmetoder. De har sedan en lista som bokas av gentemot hur kaffet presterade.

Efter detta kommer vi som butiksägare in och smakar det sista. Genom detta kan vi garantera kvalité i flera led. Äntligen har vi hittat en tillverkare som klarart sig igenom alla dessa steg. Det känns fantastiskt roligt om vi skall vara helt ärliga och vi har en stor tilltro till denna partner. Vi ser att vi kan erbjuda ett riktigt bra kaffe till bra priser och det är prio  1 för oss. Att det sedan kommer från ett familjeägt rosteri gör det hela ännu roligare.

Så ni får hålla ögonen öppna för i September månad kommer vi kunna presentera ett nytt rosteri och deras produkter hos oss. Om det inte har framgått så är vi riktigt nöjda med detta och ser fram emot detta enormt mycket. Vi hoppas och tror att responsen hos er där ut kommer bli bra och ni kommer vara mer än nöjda med detta kaffe.

Självklart kommer vi slå på stort med öppningserbjudanden och riktigt saftiga priser. Så håll ögonen öppna och missa inte att registrera er för nyhetsbrevet. Så hörs vi snart av igen när det är lansering.

Mvh

Personalen

 

 

Publicerat i Erbjudanden, Kunskap | Lämna en kommentar

Kampanj!

Vi måste ju självklart pusha lite extra för vår senaste kampanj!

Just nu kör vi en kampanj med Aeropress och Alto Palomar vilket är vårt ekologiska kaffe. Detta erbjuds nu för 459:- istället för 609:-.

Detta innebär att vi har prissänkt detta paket med 25%. Ett väldigt bra och attraktivt erbjudande i våra ögon som vi även hoppas att ni kommer uppskatta. Anledningen till att vi kör denna kampanj är just att Alto Palomar är kaffet som används vid de Tjeckiska mästerskapen i Aeropress. Le Piantagioni del Caffé är stolt sponsor och deras ekologiska kaffe är väldigt populärt.

Så passa på innan vi säljer slut.

Önskar ni att kolla lite extra på Aeropress och Alto Palomar kampanjen hitta ni den i denna länk www.beanit.se. Detta erbjudande gäller fortfarande

 

Mvh

Personalen

 

Publicerat i Erbjudanden | Lämna en kommentar

Italienskt kaffe på Arvika Innebandy

Beanit var i helgen stolt sponsor av kaffet som serverades på Arvika Innebandys sista hemma match i seriespelet. Närmast väntar kval till Allsvenskan. Nymalet kaffe precis innan matchen gjorde att det blev folkrusning till kiosken, trycket blev enormt när speakern annonserade att Italienskt kaffe fanns att köpa.

Positiva omdömen lämnades och det var ett kul event att delta på. Vi hoppas på fler liknande samarbeten. Är ni aktiva i en förening eller liknande så är vi självklart öppna för samarbeten. Det är bara att ni hör av er till info@beanit.se

Det kommer alldeles strax hamna en kampanj nyhet i brevlådan hos er som prenumererar med ett kanon erbjudande. Så håll ögonen öppna!

Mvh

Personalen

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Chemex bryggning

Hej alla läsare!

Känner ett behov att berätta om vår senaste upplevelse med vår Chemex Classic 6 koppars. Då vi på kontoret självklart dricker en del kaffe så är vi nog rörande överens om vilken som är favoriten just nu. Det är vår kära Chemex tillsammans med Colombia Medelin Supremo bönorna.

Vi tar och kokar upp vatten, samtidigt så passar vi på att mala ner bönorna. När vi gjort detta så spolar vi Chemexen under varmt vatten så att den inte skall kyla ner kaffet. Efter att vattnet kokat upp så får det dra sig ner till 93-94 grader. För er som inte har termometer kan ni låta vattnet stå i ca 30-40 sekunder med öppet lock så kommer det ner i grad antal. När vi nått denna temperatur så viker vi filtret och ja vi använder förvikta. Efter detta så sköljer vi filtret med det varma vattnet på plats i Chemexen. Efter detta skakar vi runt vattnet lite.

Bryggningen

När vi nu sköljt ur filtret är det dags för bryggningen. Här tar vi ca 50 gram färdigmalet och 7dl vatten. Vi häller på vatten i en spiral och ser till att allt kaffe har fått vatten på sig. Efter detta låter vi det blomma i ca 40 sekunder innan vi går på med resterande vatten. Att se kaffet droppa ner i denna fantastiskt vackra Chemex är en känsla i sig. Vi låter det efter droppa lite innan vi slänger filtret och rör runt lite. Sen är det bara att hälla upp i koppen och njuta.

Så har ni ingen Chemex så passa på nu! Det blir underbart gott kaffe. Speciellt med Colombia Medelin Supremo som lämnar en ganska söt men inte för söt eftersmak.

Mvh

Personalen på Beanit

Publicerat i Kunskap | Lämna en kommentar