Att njuta en espresso…

Att ”fika” är ett mycket svenskt fenomen. Det är en sedvänja unik för vårt land och där just kaffet kommit att bli det kanske tydligaste attributet som vi förknippar med detta sociala möte. En fikapaus kan vara en kortare tid, kanske 10 minuter, till åtskilliga timmar lång. I Italien fikar man inte, tvärtom skulle kanske espresso kunna kallas ”expresso”, då kaffet beställs på stående fot hos kassören för att därefter beredas av baristan vid ”baren” där kaffet avnjuts ståendes, direkt och omedelbart och utan några ytterligare sociala inslag.

På en halvminut är det över och man promenerar vidare mot andra sysslor. Rutinen hos baristan vid baren kan mycket väl upprepas 4 – 5 gånger per dag, men alltid i detta hastiga format.

På Beanit tror på vi styrkan i mötet mellan, som i det här fallet, två kulturer och deras respektive idéer om hur kaffet kan njutas. Låt processen att bereda kaffet bli en del av mötet!

Inled med att i sällskap med dina gäster, mala organiska Fairtrade-bönor från Moka Sirs Mundo i en elegant kvarn från Tiamo. Låt gärna gästerna prova på att mala, känslan och doften som sprider sig väcker förväntan. Brygg därefter enligt pour-over-metoden i egenvikt filter i en Chemex-bryggare (att se kaffet rinna ner i denna bryggare väcker beundran och diskussion!) och slå därefter upp var sin espresso lungo.

När kaffet är uppdrucket och ni känner längtan efter ännu en kopp, skölj då ur kopparna och bered er var sin ytterligare kopp lungo mha Mokasir Mundo i ESE-pod i din Flytek Zip pod-bryggare.

Italienskt snabbt kombinerat med svenskt socialt! Vi garanterar att fikastunderna med en Beanit-connoisseur alltid kommer att locka gäster och sprida såväl glädje och njutning som kunskap och upplysning.

Det här inlägget postades i Chemex, ESE-bryggare, Espresso, Kunskap, Moka Sirs. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *