Varukorgen

Fri frakt!

Snabba leveranser

Italienska produkter

Toggle Nav
Varukorgen

Brygg ett bättre Mokakaffe

Mokabryggaren är en härlig italiensk uppfinning som sett till att mycket gott kaffe har bryggts på hemmaplan. Nedan följer fem enkla steg på hur du kan göra ett godare mokakaffe!

  1. Vatten
    Använd alltid kallt och nytappat vatten. Fyll upp vattnet så att vattennivån är precis under ventilen som du kan se på sidan av mokan.
  2. Kaffe
    Har du färdigmalet kaffe kan du tänka på att du inte köper för stora förpackningar när du inhandlar ditt kaffe. När du öppnat en påse förlorar nämligen kaffet snabbt smak, färdigmalet kaffe bör gärna användas inom ett par dagar och bör helst vara förbrukat inom en vecka för den rätta smaksensationen.
  3. Dosering För en moka av standardstorlek ska man använda ca 26 gram kaffe. Man brukar säga att kaffe/vatten-fördelningen ska vara 1 till 13. En bra uppskattning av mängden kaffe som bör användas är att du ska fylla filtret så att den är precis under kanten på filtret. Pressa sedan inte kaffet, det kan bidra till en svår extrahering och bitter smak.
  4. Bryggning
    Skruva ihop mokan ordentligt och sätt den på spisen på medel- tilll medelhög värme. Undvik att använda full effekt, då går processen för fort genom bryggaren! En lagom extraheringstid för kaffet ska ta ca 5 minuter. Brygg gärna med locket öppet, då hindrar du kondensvatten från att hamna i kaffet och du kan övervaka bryggningen enkelt.
  5. Servering
    När kaffet börjar nå den nedre kanten på mynningen, ta då av kaffet från spisen. Den kvarvarande värmen kommer att färdigställa kaffet och du undviker att kaffet skvätter ut från bryggaren. Vänta tills bryggningen avstannat och njut sedan av en härlig moka!

Våra mokabryggare

Nedan kan du se de mokabryggare vi erbjuder i vårt sortiment.

Moka

Visa som Rutnät List

5 Varor

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät List

5 Varor

Per sida
Fallande ordning